Namo interjeras

namai

Nepriklausomai nuo to, ar įrenginėjate nedidelį kotedžą ar erdvų namą, svarbu, kad jame jaustumėtės jaukiai ir galėtumėte atsipalaiduoti po ilgos darbo dienos. Kad tai būtų lengviau pasiekiama, reikia, kad namas būtų komfortiškas ir atitiktų visus jūsų poreikius. Nors namo interjeras ne visada yra matomas iš lauko, tačiau būtent jis suteikia daugiausiai emocijų šeimininkams ir norisi, kad tos emocijos būtų kuo geresnės.

Įrenginėjant namą, kiekvienas stengiasi, kad interjere atsispindėtų ne tik kažkoks stilius bet ir dalelė pačių šeimininkų. Būtent tai ir suteikia dizainui taip trokštamo jaukumo ir individualumo. Visus egzistuojančius interjero dizaino stilių galima suskirstyti į tris pagrindines grupes:

  1. Etninė – Provanso; kantri; skandinaviškas ir viduramžių;
  2. Klasikinė – angliškas stilius; antikinis bei baroko;
  3. Šiuolaikinė – modernus; hi-tech; minimalistinis.

Pirmoje grupėje dominuoja tam tikri etniniai motyvai, atsispindintys tiek raštuose, tiek ir smulkiose interjero detalėse. Klasikinis stilius, dar vadinamas „amžinuoju“ yra laiku patikrintas variantas, daugelį metų neišeinantis iš mados. Jame sutinkame tamsesnes baldų spalvas, kontrastuojančias su šviesiomis sienomis, daugybę natūralių medžiagų ir prabanga dvelkiančių detalių. Šiuolaikinio stiliaus gerbėjai savo ruožtu renkasi daugiau sintetinių medžiagų: vinilinius tapetus, stiklines lentynas, laminuotas grindis. Tokiame interjere pastebima daug tiesių linijų, atviresnių plotų ir buitinės technikos.  

Tačiau šie stiliai jokiu būdu nenumato, jog visi namo kambariai būtų identiški, tačiau rekomenduojama išlaikyti bent jau tas pačias kryptis. Žinoma pirmenybė visada turi būti teikiama gyventojų ir šeimos narių pageidavimams. Be to neverta pamiršti ir apie tai, kad ir namo išorė neturėtų labai skirtis nuo to, kas darosi viduje. Tad fasadas ir ypač stogas turėtų atspindėti namo stilių. Apie tai, kaip įrengti stogą bei kokias medžiagas geriausiai naudoti galima susipažinti čia: https://stogulinija.lt/produktai/stogo-danga/.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *